Svédmasszázs - UniqueDay

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:Svédmasszázs


Kinek ajánlom?
Kifejezetten azoknak ajánlom, akik sokat ülnek, vagy keményebb fizikai munkát végeznek, valamint, akik sokat vezetnek (pl: taxis, buszvezető, szállító, vagy, aki munkahelyére kocsival közlekedik a hét minden napján). A sok üléstől a gerinc, egy folyamatos terhelést kap a gravitáció és a test súlyának köszönhetően, ami erős igénybevételnek teszi ki a derék, hát és nyak- vállöv izmait. Ezen izmok legkomplexebb és hatékonyabb masszázsa a svédmasszázs, mivel nagyon sokféle technikát és különböző erősségű mozdulatot tartalmaz.

Jellentkezzen Svédmasszázsra!
Megértettem és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.
Tip
Adatai elküldése után felvesszük Önnel a kapcsolatot idopont egyeztetés véget.

Mire hat?

Az izomzat erejének, anyagcseréjének, rugalmasságának fokozására
Ödémák felszívódásának kezelésére
Belgyógyászati betegségekre
Mozgásszervi betegségekre
Vérkeringési zavarokra
Reumára

 


Milyen mozdulatok?

Svédmasszázs a legkomplexebb masszázsok egyike, ezért sok mozdulatot rejt magába. A tökéletesen felépített masszázs, simító, nyugtató, mozdulatokkal kezdődik, hogy bemelegítsük az izmokat, majd egy erősebb, úgynevezett dörzsöléssel fellazítjuk a mélyebben lévő izmokat és utána jöhet a gyúrás, amivel átdolgozzuk a szöveteket. Majd rezegtetéssel, rázó, ütögető mozdulatokkal,  szépen lelazíthatjuk az izmokat. Tehát nem kell megijedni, ha a svédmasszázs elején, közepén, és végén eltérő erősségű, vagy "hangú" mozdulatok történnek.
Milyen erős?
 
Amennyire szereti és bírja! Masszőr fájdalmat nem okozhat (azonban pillanatnyi fájdalom érzete lehet, aminek másodperceken belül múlnia kell!). A simítás nem simogatás, ezek a mozdulatok csak bemelegítésre szolgálnak. Az erőséget többnyire a masszőr határozza meg, de igény szerint ezt a vendég kérheti gyengébben és erősebben. Tapasztalatom szerint NEM "akkor jó, ha erős ", mert egy bizonyos erősségi szinten túl nincs jobb hatás, hanem inkább csak fájdalom érzet.
Mennyibe kerül?
 
Szegment masszázs (30 perc) = 4.000,- Ft, Teljes testmasszázs (60 perc) = 6.000,- Ft. Tudni érdemes! Szegment masszázs tartalmazza a : hát, lapocka, derék, nyak illetve vállöv teljes átmasszírozását. Teljes testmasszázs: hát, lapocka, derék, nyak- vállöv, végtagok teljes átmasszírozását. Fontos! Arc és has masszázst nem tartalmazza egyik sem.
Mennyi idő?
 
30 vagy 60 perc egy masszázs. Természetesen az első alkalommal, illetve ha a masszőr ezt szükségesnek tartja, az adott terület masszírozása időben ettől eltérhet. De ez nem azt jelenti, hogy minden esetben a hosszúra nyújtott masszázs a megoldás. Véleményem szerint a rendszeres masszázs sokkal többet ér (pl: heti 1 alkalom). Szegment 30, illetve a teljes testmasszázs úgy 60 percet vesz igénybe.
C Í M
1161Budapest,
Csömöri út. 149.

K A P C S O L A T
info@uniqueday.hu
+36 20/ 275-6056
Röviden


Pehr Henrik Ling (1776-1839) - Stockholmi svéd vívómester és tornatanár
nevéhez fűződik. Kiemelt figyelmet és munkát fordított a torna és a masszázs rendszerezésére.
Ismertette a masszázs technikáját, hatását és javallatait. (Innét ered a „svédmasszázs” elnevezés is.)

- Elterjedt Európában és átvették Amerikában is.

A svédmasszázs az Európai  masszázsok alapja! (Ez az alapja a  gyógymasszázsnak és a sportmasszázsnak,  szegmentmasszázsnak is.)
A svédmasszázs  kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen  fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (krém), vagy anélkül végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják. A vendég jellemzően itt masszázságyon fekszik vagy  masszázsszéken ül. Lehet masszírozni közönséges ágyon és földön is.

A svédmasszázs megnyugtatja és ellazítja a testet, lelket egyaránt, csökkenti a stresszt, oldja a görcsöket és a feszültséget.

A svédmasszázs lehet teljes testre kiterjedő, vagy részmasszázs.


Amire érdemes figyelni masszázs után:
Lassú felkelés!
Izomlázszerű fájdalom estére, vagy másnapra
Enyhe hidegrázás előfordulhat
Enyhe fáradtságérzet
Folyadék fogyasztása!!!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz